Mimmi har börjat plocka ner varor från hyllorna när tidningen kommer på besök. I helgen reas allt bort och på måndag kommer containern där alla hyllor och annan inredning ska slängas. Den senaste tiden har de trogna kunderna börjat tacka för sig.

– Jag har redan gråtit sju gånger, när folk kommer fram och kramas och säger hej då, säger Mimmi.

Vad har du fått för reaktioner?
Artikelbild

| Varorna ska bort. Varje år i slutet av sommaren är det rea i Sanden. Men den här gången stänger butiken för gott.

– De allra flesta är ledsna, men andra har blivit sura. Det är ju inte så kul.

Fastighetsägaren har sagt att Mimmi får hyra butiken så länge hon vill men att när hon slutar vill de göra om lokalen till bostad. För Mimmi, som jobbat i butiken i tretton år, var det därför ett svårt beslut att ta.

– Hela mitt vuxna liv har jag tillbringat i Sanden. Det är min stora sorg att jag inte kan sälja vidare.

Hon tog över verksamheten som 22-åring och har haft butiken öppen varje sommar. Det har varit ett slitigt jobb, berättar hon. Ibland har hon börjat jobba klockan fem på morgonen och inte gått hem förrän tolv på kvällen. Under sommarmånaderna har hon jobbat lika mycket som en vanlig anställd gör på nio månader. Men det är roligt också och hon får träffa många människor, det är vad som driver henne.

– Man kör järnet de månaderna. Ibland blir det lite av en chock hur mycket människor det faktiskt kommer till den lilla butiken. Mina kunder är fantastiska och det är ett väldigt roligt jobb.

Hon skulle kunna leva på lanthandeln också under vintermånaderna, eftersom den går så bra på sommaren. Men hon har jobbat ändå. Bland annat i Tempobutiken på Breda vägen i Norrköping.

– Jag jobbar bara. Min sambo säger jämt att jag ska skaffa ett fritidsintresse, säger hon och skrattar.

Nu går hon vidare mot nya utmaningar och lägger allt fokus på Tempo Trollet i Söderköping som hon i april tackade ja till att driva tillsammans med Johan och Pernilla Pernes och sin sambo Svante Rahm. Det var dags att utvecklas och satsa på en tjänst där hon kan ta semester på sommaren. Hon har inte haft någon sommarledighet sedan hon var 14.

– Jag har missat bröllop, dop och begravningar. Men min familj har ställt upp så mycket, och jag har haft fantastiska sommarjobbande ungdomar genom åren. Nu ska det bli skönt att lägga allt krut på ett ställe.

–Jag vill tacka kunder, min personal, vänner och familj som hjälpt mig att göra Sanden så bra som den har varit. Jag har investerat så mycket i butiken och gjort mitt allra bästa, så långt jag kan.