– Det stämmer. Jag är väl både nöjd, men samtidigt inte riktigt nöjd heller. Men vi har gjort en överenskommelse, säger Annelie Sjöberg.

– Både Söderköpings kommun och Annelie har skrivit avtal som båda parter är nöjda med, säger Håkan Wetell, rektor på Nyströmska.

Enligt Annelie Sjöberg så är anledningen till att hon slutar att hon inte är tillfreds med den svenska utbildningspolitiken och hon anser att förhållandena på jobbet förändrats.

Artikelbild

| Överens. Rektor Håkan Wetell uppger att Annelie Sjöberg slutar sin anställning.

– Det känns som jag inte fått gehör på de förslag eller synpunkter jag haft. Jag önskar att det vore annorlunda, förklarar hon.

NT skrev om Annelie Sjöberg i början av februari. Då hade hon gjort ett tal på det uppmärksammade evenemanget ”Folkets demonstration” i Stockholm. Tidskriften Expo skrev att kända högerextremister dök upp till evenemanget, bland annat representanter från uttalade nazistiska organisationer som det nedlagda Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen.

Tror du det talet påverkat beslutet att du slutar på Nyströmska?

– Det tror jag inte. Däremot har säkert folk hört av sig till skolan. Och det kan ha påverkat, säger Anneli Sjöberg.

– Svar nej. Det har inte varit någon dramatik. Vi har kommit överens och alla är nöjda. Mer än så kan och vill jag inte kommentera, säger Håkan Wetell.

Vad ska du göra nu?

– Först ska jag vila. Sen får vi se. Jag brinner för ungdomar och läraryrket. Ungdomar, språk och utbildning. Det är det jag vill syssla med, säger hon.

Annelie Sjöbergs anställning på Söderköpings kommun avslutades under måndagen.

Läs mer: Möte avgör Sjöbergs framtid.