BlandArt består av konstnärer och konsthantverkare verksamma i Söderköping och angränsande kommuner. Tillsammans driver föreningens medlemmar Galleri Rådhuset, och precis som under de senaste åren har galleriet öppet hela sommaren.

– Sommarutställningen började veckan före midsommar och har öppet varje dag från klockan 12 till 18 fram till den 28:e augusti, säger Lars Malm.

– Alla medlemmar får under en vecka göra vad man vill i lilla galleriet.

Artikelbild

| Lars Malm står under sin vecka i lilla galleriet och jobbar med reliefer.

Den här veckan är det Lars Malm som ställer ut i lilla galleriet, ett av rummen på nedervåningen i Rådhuset.

– Jag har inte gjort någon egen utställning, utan jag står och jobbar med två reliefer och pratar med folk.

Under sommaren kommer besökare kunna se konsthantverk i många olika former av konsthantverk som textilier, målningar, skulpturer, smiden och keramik. Flera av konstnärerna har valt att använda sin vecka till att skapa sin konst inför besökarna.

Besöksantalet varierar, beroende på väder och datum.

Artikelbild

| Ohla Söderlunds specialité är att måla hus.

– Jag tycker att det är ganska sig likt mot andra somrar. När de regnar har vi en 40-50 besökare, och en bra bit över 100 om det är mellanväder. Vi räknar mest på ett år, och då har vi runt 5 000 besökare. Det är många turister som kommer från kanalen eller som campar. Man hör framför allt många tyskar, holländare och danskar.

BlandArt tillämpar något som de kallar "take away-art", vilket innebär att all konst i rådhuset är till salu och besökare kan köpa den konst de är intresserade av och ta med den hem direkt.