Nu på lördag är det premiär för Teater Sythercopies föreställning som utspelar sig i western-miljö. Men temat var inte alls självklart, berättar Daniella.

– Jag funderade på fars eller en thrillerkomedi men landade i en western. Det är en spännande genre som är lite bortglömd.

– Western på teaterscenen är inte så jättevanligt, men jag har alltid gillat att tänka utanför ramarna, säger hon.

Artikelbild

| Vilda western. Här ses hela ensemblen i sina karaktärer.

Skådespelargruppen tände direkt på manuset.

– Jag tycker det är extra kul eftersom jag har fått den här rollen specialskriven till mig. Jag spelar Timothy som är bartender och den fegaste i hela vilda western. Han är en riktig kvinnotjusare, men han får inga kvinnor, och han gillar inte att hålla i vapen, berättar Robin Karlsson.

Handlingen i pjäsen vill gruppen inte avslöja så mycket om. Men historien cirkulerar kring sheriffen Jim Falk och hans dotter Jill och en figur som dyker upp efter att ha varit död i 27 år.

– Det är väldigt komiska figurer, och gott om intriger, slagsmål och dråpligheter, säger Carola Fogelberg, som spelar den argsinta frun Charlotte.

Hennes karaktär är ett riktigt bitskt fruntimmer som stått ut med en suput till karl i alla år.

– Jag tar till brödspaden ibland, säger hon.

För att få till slagsmålen, som är absolut nödvändiga element i en westernpjäs, har gruppen tagit hjälp av stuntmannen Tarmo Hietala.

– Han har varit helt suverän och hjälpt oss med scenerna runt omkring också, säger Mikael Björkman som spelar sheriffen.

– Det är ju viktigt att slagmålen smälter samman och blir en naturlig del av scenen. Och att falla är också en konst, säger Carl Gustav Pettersson som är kassör i föreningen.

Med kort tid kvar till premiären har skådisarna alla nerver i styr.

– Jag känner ingen nojighet. Vi har en otroligt bra ensemble och jag känner mig trygg att jobba med dem, både som skådis och producent, säger Robin Karlsson.

– Jag känner en spänd förväntan. Det ska bli kul att få spela, säger Carola Fogelberg.

Även regissören ser fram emot premiären.

– Det blir spännande att se hur pjäsen mottas. Vi tror på den allihop, säger Daniella.