Händelsen inträffade på Rådhustorget den 6 maj förra året. De två männen kände varandra sedan tidigare.

Den åtalade hade enligt målsäganden gett honom en tv-apparat och ett par ormar som kompensation för att han tidigare slagit sönder saker i dennes lägenhet.

Enligt offret hade den åtalade 27-åringen kommit fram till honom på torget där han befann sig med en lånad hund. Utan att säga något hade han sedan slagit till målsäganden på käken med knuten näve. Den 27-årige mannen ska sedan ha puttat in målsäganden i en vägg och haft en arm runt hans hals.

Den åtalade mannen nekar till misshandeln, som han nu alltså har åtalats för. Enligt honom själv hade han bara lånat ut ormarna och tv-apparaten till den andre mannen. Efter mycket tjat hade han fått tillbaka ormarna, men tv-apparaten vägrade hans vän att lämna tillbaka.

När han då såg vännen på torget gick han fram för att säga att han ville ha tillbaka sina saker. Hans vän försökte då gå från platsen och den 27-årige mannen drog honom då tillbaka. Men några slag eller sparkar har han inte utdelat, uppger han i förhör med polisen.

Det finns dock vittnen som styrker målsägandes berättelse. En person säger att hon såg hur mannen blev misshandlad på torget. Och att mannen som blev slagen inte slog tillbaka. När vittnet sprang fram och skrek att de skulle sluta försvann dock den 27-årige mannen från platsen.