För sju år sedan tog de över fiket. Ett beslut som de inte ångrar. Lisbeth Tornelid har kört truck, haft blomsterhandel, jobbat som trädgårdsmästare och i affär. Men hon älskar att baka och tycker fortfarande det är roligt att gå till jobbet. På nyårsafton blir det lite speciellt.
– Vi funderar på att göra nyårsmeny för att alla ska kunna få något mer än vanligt, säger Lisbeth Tornelid.
På nyårsdagen blir det lite semester då hon öppnar två timmar senare. Annars står kunderna utanför fiket och väntar dagligen klockan åtta.
– Då kommer stammispojkarna. Från början var de ett litet gäng av pojkar kanske 65+. Nu har det kommit till fler. En del är ensamma och andra har familj. Här träffas de dagligen och avhandlar ditt och datt. Det är så mysigt och man får höra mycket och lära sig om Söderköping, säger Lisbeth Tornelid.
En del har känt varandra länge. De kan ibland vara bortåt 20 personer som dricker sitt morgonkaffe ett par timmar.
Lisbeths farmor var en riktig bakfarmor. Många av recepten är från henne och marängtårtan finns alltid.
– Vi bakar mycket av det folk inte orkar baka idag. Det är gamla recept och man måste känna sig för lite hur det ska vara, skrattar hon.
Vad är det som driver dig?
– Det här är ett sätt att leva och ett serviceyrke. Vi vill ha öppet jämt för människor har tid att fika när de är lediga. Då kan inte alla ha stängt. Det är kul att baka flera gånger om dagen. Den dagen jag inte känner så, då lägger jag ner, säger Lisbeth Tornelid.