Nätverket Sveriges unga entreprenörer, eller Young Entrepreneurs of Sweden som det faktiskt heter, utdelade nyligen några olika priser vid årskongressen i Falkenberg. Nätverket representerar företagare som är under 35 år gamla. Städarna Sverige prisades för att ha ökat antalet anställda.

– Vi har 140 anställda som motsvarar 90 heltidstjänster, berättar Christoffer Sjögren, 28, som grundade företaget för sju år sedan.

Alla har inte heltidstjänster:

– En del jobbar extra, vid exempelvis flyttstädningar, säger Christoffer Sjögren som tidigare fått pris för bland annat Årets unga företagare i Norrköping, Årets raket och Årets mest företagsamma människa i Östergötland.

– Det är kul att bli uppmärksammad, men viktigare är att fortsätta växa, säger han och berättar att man har mellan 1 200 och 1 300 kunder, både företag och privatpersoner.

I fjol omsatte företaget nära 30 miljoner kronor, året innan 25,5 miljoner. Företaget har dragit nytta av rutavdraget och sänkt arbetsgivaravgift för unga anställda. Men regeringen ska höja avgiften:

– Det blir en miljon kronor i ökade skatter för oss, konstaterar Christoffer Sjögren men tillägger att man varit förberedd på att det kan bli så här.

Han anställer gärna unga, men säger också:

– Unga medarbetare har högre sjukfrånvaro än de som är över 26 år. Det kan man tycka är konstigt. Då blir det helt plötsligt dyrare att anställa dem än att anställa äldre.