Nya ägare till brandhärjade pizzerian

Tre år har gått sedan Svärtinge krog och pizzeria eldhärjades - för andra gången. Sedan dess har inget hänt, men nu finns en ny ägare till fastigheten, med nya planer.

Det eldhärjade huset på Finspångsvägen i Svärtinge, som tidigare var krog och pizzeria, har stått orört sedan den senaste branden i januari 2018.

Det eldhärjade huset på Finspångsvägen i Svärtinge, som tidigare var krog och pizzeria, har stått orört sedan den senaste branden i januari 2018.

Foto: Thomas Möller

Svärtinge2021-02-20 20:00
Det eldhärjade huset på Finspångsvägen i Svärtinge, som tidigare var krog och pizzeria, har stått orört sedan den senaste branden i januari 2018.
Det eldhärjade huset på Finspångsvägen i Svärtinge, som tidigare var krog och pizzeria, har stått orört sedan den senaste branden i januari 2018.

Vid två tillfällen har det brunnit i pizzerian som är belägen vid Finspångsvägen i Svärtinge. Den första gången i april 2017. Den andra gången nio månader senare, i januari 2018. Då hade restaurangägaren Osman Dogan bara hunnit hålla öppet tre månader efter den första branden. I dag driver han restaurangverksamhet i Åby.

Båda gångerna har polisen gjort bedömningen att bränderna varit anlagda. Vid den senaste branden fanns uppgifter om att tre personer synts springa i från pizzerian i samband med händelsen. Men ingen kunde gripas.

Och nu har tre år gått. Den eldhärjade byggnaden står kvar. Tom och öde. Fönstren är täckta med träskivor och fasaden är trasig och sotig.

Enligt kommunens fastighetsregister ägs den av Svärtinge Fastighet AB. 

– Men vi har precis sålt fastigheten, det gjorde vi vid årsskiftet, uppger Gabriel Külen, styrelseledamot i bolaget.

Ny ägare är Fayez Malki.

– Det stämmer. Jag tog över den nyligen, men jag har inte hunnit att fundera på vad jag ska göra med den. Vi får se, jag ska ta kontakt med en byggfirma och se vad som kan göras, säger han.

Men det handlar inte om att renovera den nuvarande byggnaden. Enligt Fayez Malki är den i alldeles för dåligt skick.

– Det blir nog att bygga en ny lokal på tomten, som är på runt 1 300 kvadratmeter. Det är just den man vill åt. Exakt vad det ska bli där vet jag inte och det finns egentligen inget tidsplan för det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!