Artikelbild

 

 

 

 

Artikelbild

Parhästarna. John Wickström och Karl-Eric Ydremo ute på en träningsrunda i slutet av 1940-talet. Som synes ganska väl påklädda.

 

 

Artikelbild

Den första stora stjärnan i CK Antilopen var John Wickström, kallad för Johnny Viking. Trots ett handikapp tog han SM-medaljer i både cykel och skridsko. Den stora triumfen som cyklist var segern vid Nordiska Mästerskapen i Uddevalla 1951.

 

 

Artikelbild

Full fart. I de populära schasloppen Stan runt delades schasarna in i olika klasser, beroende på hjulstorlek och cykelns utformning. Här är två av deltagarna i full karriär vid Villa Flora. Ur Stadsmuseets samlingar.

 

 

Artikelbild

Klara, färdiga, gå. Efterhand började CK Antilopen att arrangera egna tävlingar. Den första var Arkösundsloppet som följdes av tävlingar som Folkets Parkloppet, Stjärnviksloppet, och Kolmårdsrundan. Bilden visar en av starterna i Västra Promenaden. Ur Stadsmuseets samlingar.

 

 

Artikelbild

Stor hjälte. Allan Carlsson från Norrköpings cykelklubb var det stora namnet i staden under 40-talet, med SM-tecken i tempo 1949 som en av meriterna. Han deltog även i lagtävlingen vid OS i Helsingfors, men förolyckades i Norge 1953, efter att ha kolliderat med en lastbil. Här intervjuas han av NT:s Erik Höjer.