En kort version som självklart säger väldigt lite om känslorna och intrycken.

Att höra Anna Ternheim är alltid känslan av det mjuka, som någonstans under ytan är hårt och kargt och lite oberäknerligt. Komplext och tvärtom, liksom. Det här visade hon hela konserten. Överraskningarna kom och gick. Men ingen gång så sjönk intensiteten. En jämnhet finns där som ett fint sällskap. Och då inte en jämnhet som handlar om likformighet. Arrangemangen är så vackra och genomtänkta att det aldrig faller igenom. Tar man låt för låt så är den sämst genomförda ändå klart godkänd. Däri ligger jämnheten.

Ibland kan det vara bortkastad tid att gå på konsert. Men här var varje stund värd varje sekin. Ska jag ändå rangordna något så smälter jag mest när tonerna av Broder Daniels Shoreline får fylla lokalen.

Artikelbild

| Anna Ternheim på Flygeln i Norrköping 2009. Anna gästas av elever från Norrköpings musikgymnasium. Foto: Matilda Ahl /NT

Den låten, i hennes version, går aldrig att tröttna på. Starkt, riktigt starkt är också materialet från nya plattan Leaving on a mayday. Black sunday afternoon och titelspåret från den spinner extra starkt när arrangemangen får ett uns av folkliga toner. Det är grymt coolt när en 24 tjejer stark kör från Film- och musikgymnasiet gör Summer rain. Ett lysande exempel på en konsert full med påhittighet.

Det är starkt ofta och gärna, helt enkelt. Och framför allt aldrig tråkigt. Dessutom går det inte att undervärdera att Flygeln är en lokal med grymt ljud. Det blir liksom rättvisa förhållanden för artisterna.

Kul är det också att så många har upptäckt Anna Ternheim. Det är en blandad publik där åldern är vitt spridd. Hon har kanske till och med gått och blivit folklig? Bra att folket har bra smak. Om det nu var någon som trodde något annat?!

Sist men inte minst bara lite om Nina Kinert. En fantastisk uppvärmare som själv förtjänar att vara huvudakt. Vackert, minimalistiskt och humoristiskt och alldeles för kort. Någon borde ta hit henne till Norrköping för en alldeles egen konsert. Nina Kinert blev pricken över i:et på en fantastisk kväll.

Artikelbild

| Anna Ternheim på Flygeln i Norrköping 2009. Foto: Matilda Ahl /NT