På hemsidan uppmanas läsare att skicka in tips på tjejer från Norrköping och Söderköping som har smittat andra. Sedan lägger de upp en bild på henne och låter folk kommentera.

Fyra bilder är upplagda. Namn saknas, men via kommentarerna kan man spåra de flesta. En till tjej är namngiven utan bild. Kritiken har varit stark. Flera personer säger sig ha polisanmält sidan och ännu fler har anmält den till hemsidans huvudman.

Vid halv tre i går eftermiddags meddelade upphovsmännen att de lagt ner sidan. Innan dess fick NT tag på en av dem via mejl

Han motiverar sig med att en i gänget blivit smittad av en tjej - en potentiellt brottslig handling. För att hämnas startade de hemsidan. Samtidigt slår han ifrån sig ansvar, eftersom de ju bara "förmedlar tips från andra".

I stället för att prata med tjejen/föräldrarna eller polisen så tar ni lagen i egna händer. Varför?

- Haha polisiär fråga? Vad fan gör grisarna för nytta? Inte ett jävla skit, ungefär lika mycket nytta som ni på NT gör förutom att snacka så mycket skit.

Bryr ni er om vad tjejerna tycker?

- Nej, det spelar ingen roll vad "tjejerna" tycker.

Ordväxlingarna på hemsidan är i ett sansat tonläge. Upphovsmännen är kaxiga, stödinläggen överslätande och kritikerna fördömande. Men sannolikt har hårdare ord utväxlats via andra kanaler. I Göteborg urartade en likartad nätgrej till kravaller vid en skola, och även nu är en sammandrabbning att vänta.

- Vi har bestämt möte med dom, och sen har vi folk i Malmö-Stockholm som kommer för att hjälpa oss. Och då menar jag inte småpojkar utan yrkeskriminella.

 

Läs mer i tisdagens NT. Köp den som e-tidning här.