Trump landade på flygplatsen Stansted innan han fortsatte med helikopter till den amerikanska ambassadörens residens i London.

Inför resan passade presidenten på att påminna May om den rådande politiska situationen i Storbritannien, med flera minister- och parlamentsavhopp i protest mot Mays brexitplan.

Jag åker till en ganska turbulent plats nu, eller hur? Med många avgångar, sade Trump på en presskonferens vid Natomötet i Bryssel.
Artikelbild

| Demonstranter har samlats för att protestera emot Trumps besök i London.

May har förhoppningar om att mötet med Trump ska landa i att ett avtal om framtida frihandel ska skyndas på.

Eftersom vi förbereder oss för att lämna Europeiska unionen, har vi helt nya möjligheter att göra mer, sade May till Trump inför brittiska företagare i palatset Blenheim där sällskapet äter middag.

Stort polisuppbåd

Protester mot Trump har planerats i London och borgmästaren Sadiq Khan har uppmanat demonstranterna att uppträda fredligt. Ett stort polisuppbåd har placerats ut för att garantera säkerheten.

Artikelbild

| Säkerhetsvakter stänger grinden till USA:s ambassad i Regent's Park innan Trumps ankomst.

Polisen uppskattar att 500–600 demonstranter fanns på Stansed, och hundratals har samlats vid ett avstängt område i Regent's Park nära USA:s ambassad i Winfield House där Trump är inkvarterad. En grupp av demonstranter planerar en aktion för att hålla den gästande presidenten vaken hela natten, genom att blåsa i plasthorn och föra oljud.

Varnar USA-medborgare

Artikelbild

| Aktivister från Amnesty International har satt upp en gigantisk banner på en bro över Themsen.

De största demonstrationerna väntas hållas på fredag i London. Också i Skottland, dit Trump beräknas anlända under fredagskvällen för den privata delen av besöket i Storbritannien, är protester planerade. USA:s konsulat i Edinburgh uppmanar amerikanska medborgare på plats att hålla en låg profil.

Resten av helgen väntas Trump spela golf på familjens egen bana Turnberry. Theresa Mays talesperson lovar att presidenten kan vara trygg på sin egen bana, skriver The Heralds skotska nätupplaga.

Trump verkar ta lätt på protesterna och säger enligt BBC att han tror att britterna "gillar mig mycket".