Moderbolaget Norrköpings Rådhus AB har styrelsemöte torsdagen den 7 februari. Mötet beräknas ta hela dagen då det är många ärenden som ska behandlas.

En av de mest intressanta punkterna tas upp tidigt på dagen – framtiden för det kommunala evenemangsbolaget Upplev Norrköping.

Som bekant stormade det rejält kring Upplev förra året på grund av den misslyckade satsningen på Marvel Avengers-utställningen. Den ekonomiska smällen (utställningen redovisade ett underskott på cirka 11 miljoner kronor) och allvarlig kritik i två utredningar fick hela styrelsen att avgå.

Artikelbild

| På torsdag beslutar Rådhus AB om Upplev Norrköpings framtid.

Redan i december förra året förklarade Lars Stjernkvist (S), ordförande i Rådhus AB, att det måste till förändringar i evenemangsbolaget.

– Vi vill att stora delar av evenemangsverksamheten ska ligga på förvaltningen. Vi ska fortsätta att vara en evenemangsstad, men alla satsningar måste hålla budget. Privata aktörer kommer att få spela en större roll, sa Stjernkvist då.

Inför torsdagens möte tror Stjernkvist att styrelsen kommer att komma överens om en ny bolagsform för framtida evenemang.

– Efter att hört representanter från de andra partierna uttala sig i radion, känns det som om alla är med på tåget, säger Stjernkvist.

Artikelbild

Formellt beslut gällande bolagsformen för Upplev Norrköping fattas av kommunfullmäktige. Nästa sammanträde är den 25 februari.