Det var under natten mot den 13 januari som mannen ringde 112 och påstod sig ligga skottskadad mitt på vägen. Ambulans och ett flertal polispatruller larmades till platsen, men lyckades inte hitta inringaren.

Mannen fortsatte dock att kontakta SOS Alarm, och vid det sista samtalet påstod han att han själv var beväpnad. När han greps på en adress i kommunen visade det sig dock att inget av det här stämde.

34-åringen har erkänt några av de gärningar sedan han åtalades, medan han varken kunnat erkänna eller neka till andra brott, då han var varit så kraftigt berusad vid tillfället.

Mannen döms dock på samtliga åtalspunkter, vilka utöver händelserna under den aktuella natten även inkluderar brott som han tidigare begått gentemot sin exsambo. Straffvärdet uppgår till sju månaders fängelse, konstaterar tingsrätten, men då mannens beteende anses hänga samman med en missbruksproblematik döms han istället till att fullfölja ett särskilt behandlingsprogram. Under behandlingstiden ska han även underkasta sig skyddstillsyn, i sammanlagt 18 månader.