Det är en märkbart trött Magdalena Nilsson vi möter på familjens gård belägen strax utanför Valdemarsvik. Sedan olyckan natten till lördag har hon fått få timmars sömn.

 

- Det var under en festmiddag för utställarna på fredagskvällen som det plötsligt hördes ett brak. Jag hade redan lämnat festen vid det laget, men en kompis ringde mig fem minuter efter raset och berättade vad som hänt.

Artikelbild

Magdalena Nilsson var med under det stora takraset som orsakade flera hudnra kaniners död under en kaninutställning i Nyköping under den gångna helgen.

 

Den natten blev ganska sömnlös för Magdalena, som tillsammans med sin mamma bedömde att det var bäst att vänta ut tiden och i stället åka dit på lördagsmorgonen. När de väl kom till platsen rådde det mer eller mindre panik på området när oroliga utställare försökte få reda på om deras djur klarat sig.

 

- Alla kaniner satt i sina burar i hallen, men många hade slitit sig och sprang omkring i panik. Det var fortfarande rasrisk också eftersom delar av hallen fortfarande stod kvar, berättar Magdalena.

Artikelbild

| Magdalena Nilsson var med under det stora takraset som orsakade flera hudnra kaniners död under en kaninutställning i Nyköping under den gångna helgen.

 

Rapporter uppger att närmare 1700 raskaniner befann sig i Rosvalla tennishall när den rasade. Exakt hur många som förolyckades är ännu oklart. Magdalena Nilsson tror dock att det kan röra sig om hundratals.

Artikelbild

 

Läs mer i torsdagens NT.

Artikelbild