Det innebär att runt 800 fotbollspelare och ledare, i totalt 40 lag, vet var man ska ta vägen den 30 juni då cupen drar igång på Grännäs IP.

- Så här hett har det aldrig tidigare varit under cupens snart sjuåriga historia. Hittills har vi fått in 36 lag, säger Roger Östling, en av de cupansvariga.

Det här betyder med största sannolikhet att WIF tvingas säga nej till flera lag och det leder till frågan om man inte skulle kunna utöka cupen. Men Roger Östling kontrar.

- Vi vill ha kvar karaktären av "den lilla cupen", med närhet till både planer och aktiviteter, men framför allt sörja för närheten och det gemytliga, som skapas mellan spelarna och ledarna. Dessutom har vi inte tillräckligt med fotbollsplaner. Det är klart att vi skulle kunna utöka antalet dagar, men det kräver mer ideella insatser, som redan nu ligger på topp.

Men varför inte bussa spelarna till planerna i Gusum och Ringarum?

- Det kostar samtidigt som det kräver en större organisation. Dessutom slår det sönder "närheten" som vi eftersträvar under arrangemanget och som är en viktig del av varumärket Nils Liedholm Cup.

Inte mindre än 150 funktionärer ställer upp ideellt i cupen, som omsluter fem spelargrupper i åldern 13-16 år med hemadresser i bland annat Göteborg, Kalmar, Stockholm och Ludvika. Även lag från utlandet medverkar.

En plan samt uppvärmningsytor kommer inom 1-2 år att bli ett upplag för muddermassor, när Miljöprojekt Valdemarsviken drar igång.

Hur ska ni då lösa planfrågan för cupen?

- Vi har en ständig kontakt med kommunen och vi har goda förhoppningar om att det ska lösa sig med byggandet av andra planer, svarar Roger Östling.