Lilla blå är för Valdemarsviksborna ett välbekant namn. Men förändringar väntar runt hörnet för klassiska restaurangen och caféet på Storgatan. Så har det varit tänkt under längre tid.
Lilla blå har legat ute till försäljning sedan april 2022.
– Vi hade fyra, fem intressenter där i början när vi annonserade försäljningen. Intresset finns, vi har haft samtal men där vi inte har kommit överens. Man vill ju att det ska kännas rätt, säger Tony Serrano.
– Vi har många återkommande gäster som vi känner ett ansvar för och vi vill lämna det här på ett bra sätt.
Är det viktigt att köparna är från Valdemarsvik eller har koppling hit?
– Nej, det har egentligen ingen betydelse på det sättet. Priset är inte heller det viktigaste, hittar vi bra köpare kommer vi att komma överens.
Efter att de bestämde sig för försäljning kontaktades en mäklare i jakten på köpare. Tony har inte tappat hoppet om att det någon dag blir en försäljning.
– Jag har aldrig varit i den här situationen tidigare, att sälja en verksamhet. Men jag har pratat med personer som har erfarenhet att sälja verksamheter och de säger att det bara kan smälla till. Helt plötsligt är det sålt, säger han.
Att ha bestämt sig för att sälja restaurangen – och under ett års tid fortsätta att driva den – har inneburit mindre utmaningar, enligt Tony.
– Det har varit svårt att hitta folk att anställa eller som vill jobba under de premisserna.
Men att för egen del gå till jobbet har fortfarande fungerat bra berättar Tony Serrano.
– Det är inget jag går runt och tänker på. Dagarna går ändå kan man säga, vi har tagit dag för dag.
Känns det vemodigt?
– Jag vet inte. Men det är klart, när dagen väl kommer och vi har sålt stället, det kommer att kännas, det tror jag.
Från och med maj är det bara Tony Serrano och Maud Wastezon kvar. Något som innebär en del förändringar.
– Vi roddar om lite och tar bort dagens lunch. De övriga rätterna kommer att vara kvar. Men cateringen behåller vi, så länge tiden finns.
När Lilla blå är sålt vill Tony Serrano och Maud Wastezon fortsätta med företagandet och lägga allt fokus på sin butik Farmors hus.
– Tanken var att vi skulle ha det öppet mycket mer. När vi fortfarande har Lilla blå har vi inte tiden. Men när vi har sålt är planen att hålla Farmors hus öppet fler dagar i veckan, året runt.