På måndagsförmiddagen premiäröppnade Vikens Thai Chilli efter att trädäcket intill den uppställda food trucken på Järnvägsgatan nyligen färdigställts.
– Vi har arbetat för det här i några månader nu, säger Nitt Svartling som driver verksamheten.
– Det är första gången i mitt liv som jag driver något eget och idag har det varit fullt upp, jag har inte riktigt haft tid att känna efter.
Hon har bott i Valdemarsvik sedan 2012 och tanken på att driva ett eget matställe har funnits i bakhuvudet ett tag.
– Ja, jag har haft tankar om det då och då men inte riktigt vågat. Nu beslutade jag mig för att ge det ett försök, berättar Nitt Svartling som tillägger att det här med att starta eget bestämdes före coronapandemin.
– Vi började kolla lokal och plats redan innan och när corona kom ville jag inte backa ur. Vi hade tänkt ha exakt det här formatet med mat för avhämtning och att kunna sitta och äta här utomhus, så på det viset har jag haft tur.
Nitt Svartling tar hjälp av familjen, alltså mor och far, i uppstarten av matstället som bjuder på dagens vid lunch och a la carte-meny från 15.
– Ja, vi hjälps åt, åtminstone nu i början. Sedan får jag ju skaffa personal. De här första dagarna är ett test där vi får lyssna på omdömena om vår mat, säger Nitt Svartling som beskriver menyn som klassiska thailändska rätter med en hel del grönsaker.
– Tanken nu är att ha öppet åtminstone under sommarsäsongen, sedan får vi fundera om vinterhalvåret.