Så nu blir det för Jörgen Rolf att trä på fjälster och mata kött så det står härligan till.
För om årets Valdemarsviksrätt slår lika bra som föra årets, det vill säga
7 000 portioner, innebär det att Rolf måste leverera 14 000 korvar. Lägg därtill att de också kommer att saluföras i affärerna, och man förstår att det kan bli lite tjorvigt.
Eller?
- Nej, det ska nog gå bra att fixa fram korvarna, trots att jag tillverkar utan maskin. Det är ett genuint hantverk eftersom jag vevar korsprutan för hand, säger korvtillverkaren, som driver en gårdsbutik i Mossebo.
Han tillägger att fjälstret är äkta tarmar från gris och får och att köttet kommer från Blå Kustens slakteri, "där borta", en bit över E 22.
Lokalt ska det onekligen vara.
Vi frågar om smaken och Jörgen Rolf berättar att Valdemarsvikskorven är kryddad med grönpeppar, medan Grytskroven har smak av örter, bland andra mejram, salvia och timjan.
- Den enda tillsatsen som finns i korven är nitritsalt, för hållbarheten och färgen på köttet.