Närproducerat blir allt populärare

Intresset för närproducerade livsmedel är på frammarsch. Något som Katarina Ögren på Krogersbo Getgård kan glädjas åt i sin verksamhet.

Anne-Lie Tuomi satsar på keramik och marknader.  Foto:Anne-Marie Nilsson

Anne-Lie Tuomi satsar på keramik och marknader. Foto:Anne-Marie Nilsson

Foto: Anne-Marie Karlsson

Valdemarsvik2011-08-04 00:00

- Ja, det ökar starkt , säger hon.

På lördagen var det marknad och öppet hus i Krogersbo, nu för 13:e gången.

Många besökare hade mött upp här ute i den lantliga idyllen där Katarina Ögren har sin getgård sedan 16 år tillbaka. Det finns 60 getter på gården, vilka ska maskinmjölkas varje dag. En anställd finns i företaget och ytterligare en person hjälper till vid behov.

Matnyttigt
Och här har Katarina Ögren skapat ett numera välkänt varumärke på sina ostar, främst fetaost, -fast vad skulle det heta här om inte getaost- hårdostar och färskostar.

Många tog förstås tillfället i akt att handla gårdens eget sortiment men det var också en del andra försäljare på plats med diverse varor till prydnad och nytta, även en del matnyttigt.

Många lyssnare fick också Matilda Göransson på sitt föredrag om Östgötamat i skärgården.

En samling mer kuriosa saker gick under klubban med Ulf Lövgen som auktionist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om