– Det här är fullständigt nytt för oss. Men vi skulle givetvis inte ha gett oss in i den här branschen om vi inte hade haft ett helhjärtat stöd, säger Björn Johnsson och kastar en blick på sambon Maria Holm, som har lämnat Linköping för Valdemarsvik.
– Jag har arbetat i 20 år inom restaurangbranschen i just Linköping. Bland annat som kock, servitris och kallskänka. Så jag vet vad jag ger min in på. Det jag saknar är bartenderutbildning, säger den nya restaurangchefen.
Således inget nytt område för henne. Ej heller för brödraparet Johnsson-Almén, åtminstone när det gäller att driva företag. Båda är nämligen ägare till flera Norrköpingsbaserade firmor.
– Vi startade för 12 år sedan och idag äger vi ett bygg- och anläggningsbolag, men också ett maskin- samt ett fastighetsbolag. Men restaurangen är hel fristående från dessa bolag, förklarar Linus Almén.
Davidssons Restaurang & Bowling har varit till salu under flera år och Björn Johnsson hade inte haft en tanke på att bli restaurangägare, förrän efter ett restaurangbesök på Davidssons.
– Ägaren kom fram till mig och frågade om jag inte skulle köpa verksamheten. En fullständigt främmande tanke för mig. Men allteftersom tiden gick och jag diskuterade det här med min sambo, så blev det till slut affär, säger Björn Johnsson, som rotar sig än mer i "Viken" genom ett nyligen påbörjat villabygga på Grännäs Strand.
De nya ägarna aviserar inga dramatiska förändringar inom centralortens största restaurang.
– Det blir dock en del nyheter. Men jag har även en del idéer inför framtiden. Man ska gå varsamt fram när det gäller att förändra. Skapa nyfikenhet, helt enkelt, säger Maria Holm.
– Vi har fått frågor om bowlinganläggningens framtid och vi kan deklarera att den blir kvar, inflikar Björn Johnsson.
Maria Holm har givetvis en passion för mat och det innebär att hon som restaurangchef kommer att stuva om hela menyn både vad gäller mat och dryck. Hon säger sig gilla att laga mat från grunden och vill, till en del, föra in ett utbud från vad havet ger.
Beträffande anställda sker inga förändringar. Två kockar och ett par servitriser kommer även fortsättningsvis att vara knutna till restaurangen.
Att dra igång verksamheten just den här veckan är att ge sig in i hetluften med en gång. På fredag drar nämligen Karnebåtfestivalen igång, den helg som flest människor är i omlopp i centrum.
– Det måste gå, säger Björn Johnsson.