– Det är en familjebacke, här kan man åka skidor eller pulka, grilla och ha trevligt, säger Fredrik Törnborg, ordförande i Valdemarsviks Slalomklubb, VSLK.

De som behöver kan låna skidor som sponsorer skänkt.

Under hösten har mycket arbete gjorts, men jobb krävs också under säsongen.

Artikelbild

| Fredrik Törnborg med en sparad sponsorväst från tidigare Tages Varuhus.

– Det behövs alltid folk här. Men det finns ett stort engagemang i styrelsen och bland våra 200 medlemmar. Allt är kravlöst, man kommer och går som man vill, säger Fredrik Törnborg.

Till förbättringarna hör en ny lounge inne i det röda klubbhuset med soffor, samt nya högtalare. Markägaren Valdemarsviks kommun har bistått med klippning av den 200 meter långa backen och Arbetsmarknadsenheten AME har gjort stora insatser med pulkabacken och bygge av bänkar vid grillplats och klubbstuga.

I vinter ska all belysning bytas från zinkstrålkastare till miljövänliga LED-lampor. Då är målet också en tvåtimmars timer för kvällsbesök, liften är dock öppen i veckosluten. Kommunen bidrar med 5 000, men kostnaden är ungefär det dubbla.

– Vårt hopp står till sponsorer. Vi har alltid projekt på gång och använder alla sponsorpengar till förbättringar, säger Fredrik Törnborg.

Artikelbild

| AME har gjort mycket jobb. Fredrik Törnborg gläds år bland annat nya bänkar.

Som medlem för 150 kronor är man också med och stödjer ett vintersportområde som gynnar alla.

Kommunalt föreningsbidrag på 15 000 kronor täcker el, skoterbränsle och försäkringar. Föreningen sköter även kommunens elljusspår.