De lokala förmågorna som ska uppträda är inte klara, men de stora namnen är spikade och Maria Rolf är mycket nöjd med uppställningen.

Hur svårt är det att få artisterna till Valdemarsvik?

– I och med att det bara blir större och större, förra året var det 3 500 i publiken som mest, så börjar det märkas av även i branschen. Artisterna är intresserade när de märker att det drar folk.

Artikelbild

| Mikael Rickfors är först ut på sommarens allsångskvällar.

Den 15 juli är Mikael Rickfors först ut. Han slog igenom som sångare i The Hollies på sjuttiotalet och är ett stort namn inom svensk rock och pop. 1990 bildade han bandet Grymlings med andra svenska artister.

– Han är en kanonsångare och superbra artist. Framför allt är han väl känd för låten "Vingar för pengarna", säger Maria Rolf.

Den 22 juli är det dags för Sonja Aldén att äntra scenen. Hon slog igenom med ”För att du finns” i Melodifestivalen 2007. Albumet “Till Dig” tilldelades guldskiva samma år och fick en uppföljare året efter.

Den 29 juli blir det i stället fokus på komik. Per Frizell från Galenskaparna kommer hålla en stand-up.

Artikelbild

| Initiativtagaren. Maria Rolf tog initiativ till allsångskvällarna för tre år sedan tillsammans med sin man Stefan och Christer Hultgren.

– Vi träffade honom på ett företagsjobb och jag har alltid tyckt att han är så rolig, säger Maria.

Den 5 augusti kommer en veteran i sammanhanget tillbaka. Magnus Carlsson kommer till Valdemarsvik för fjärde året i rad. Under våren är han aktuell med en stor Sverigeturné med föreställningen “Från Barbados till Gamla Stan”, där han blandar låtar från såväl Barbados som Alcazar och hans solokarriär.

– Vi frågade runt lite innan och majoriteten tyckte att han skulle komma tillbaka. Varje år går han all-in och han tycker det är roligt att komma hit.