– På fredagskvällen blir det som vanligt Valdemars Salonger med mat och underhållning, säger Camilla Andersson, Nöjeskarusellen.

Lalles Bodega kommer att medverka båda dagarna, men i övrigt kan hon inte ge några namn på artister ännu.

Karnebåten brukar dra tusentals besökare till Valdemarsvik och programmet omfattar något för alla åldrar. Det ska bli Karnebåtcamp med en del skämtsamma deltävlingar och så kommer en rad marknadsknallar att vara på plats genom samarbete med Lions.

Det stora karnevalståget startar vid Odal klockan 16.00 på lördagen och dansar sig fram till Apoteket.

Just nu byggs Centrumplan om, vilket vi tidigare har berättat om, men det ska inte hindra stora evenemang från att genomföras som vanligt i centrum.

– Jag tror att det till och med kan bli ännu bättre, säger Camilla Andersson.

Den ideella musik- och teaterföreningen Nöjeskarusellen är nu 35 år och hade årsmöte på onsdagskvällen. Camilla Andersson avgick då som ordförande och efterträds av Fredrik Höglund. Föreningen kan se tillbaka på ett bra år, där inte minst nyårsrevyn blev en enorm succé.

– Det är första året våra evenemang gått med vinst, så det har varit ett bra år. Men vi behöver flera ideella krafter som kan hjälpa till, säger Camilla Andersson.

Något evenemang blir det inte i sommar på Grännäs.

– Wif ska ju fira 100-årsjubileum på Grännäs och det sammanfaller i tid med när vi brukar ha något där, så vi ligger lågt i år.