Lions Club Valdemarsvik delar traditionsenligt ut stipendier i samband med nationaldagsfirandet på Grännäs. I år belönades Teresia Karlsson och Madeleine Forsberg med 2 500 kronor vardera för sina uppskattade insatser för att upprätthålla de lokala luciatraditionerna på orten.

Lars Fogelqvist, Lions Club:

– Tjejerna agerar helt i Lions anda, "we serve". Inte minst genom att besöka våra vård- och äldreboenden i kommunen. GIF får pengarna för att bygga upp klubbhuset igen. Verksamheten kommer till nytta för många ungdomar som spelar fotboll i Gusum, berättar han.

Artikelbild

| Teresia Karlsson och Madeleine Forsberg belönades av Lions Club.

För Teresia Karlsson och Madeleine Forsberg blev det förstås ett nationaldagsfirande som båda sent kommer att glömma. Med hjälp av gemensamma krafter och respektive familjer lockades de ut till friluftsområdet där de senare fick ta emot pengar och applåder för insatserna.

– Jag blev överraskad och jätteglad. Framför allt ger det en tacksam "energiboost" att kämpa vidare med lucia i höst, säger Teresia.

Hon skänker en tacksamhetens tanke till sponsorer och medarbetare som tvättar lucialinnena, ordnar med granris eller fixar facklorna.

Madeleine Forsberg berättar att enbart sång- och körövningarna tar uppemot 25–30 timmar i anspråk innan lucialåtarna sitter som de ska.

– Fler är välkomna att hjälpa till under lucia. Det går att hitta arbetsuppgifter till många fler, säger hon och skrattar.

Elevstipendium från Lions Club – 1 000 kronor vardera – tilldelades Amanda Laaksonen, 9 C och Lukas Karlsson, 9 B, Vammarskolan.