Därför har de initierat eventet Ut och Njut i Gryt, som hålls på Eköns Camping 8–9 juni. De vill genom den lyfta Eköns naturreservat, havsbadet, klipporna och närheten till öppet hav ett par mil från centralorten.

– Det blir en helg med prova på-aktiviteter, yoga, föredrag, kajakkurser, elcyklar, båtturer till Harstena och Häradsskär och kvällsunderhållning. Dessutom kommer Nina Svenman att hålla i ett testlopp inför Kustkampen 2020 och berätta hur man förbereder ett lopp som omfattar cykling, kajak och löpning i skärgårdsmiljö, förklarar Christian Swanson, under en paus från förberedelserna.

Under helgen hålls också ett föredrag med Oskar Kihlborg, en av Sveriges mer erfarna äventyrare och fotografer.

Artikelbild

| Ett yoga-pass på Skrakholmen utanför Fyrudden.

– Han blev 1990, tillsammans med Mikael Reuterswärd, förste svensk att bestiga Mount Everest. Oskar har många års erfarenhet av olika äventyr, alltifrån klättring, dykning, segling och kajak till rodd, flygning, fallskärmshoppning och skidor. Han har även medverkat i "Sommar" i P1 och SVT:s "Mot alla odds", säger Christian Swanson.

Hållbar konsumtion väger tungt från arrangörshåll. Outdoor-loppisen på Kust Camp Ekön inriktar sig i första hand mot kajak- och friluftsprylar.

– Här kan säljare och köpare hitta nya användare för sina produkter. Det tycker vi är en bra idé. Och miljösmart, säger Christian Swanson.