Dottern visade henne hoten mot skolan

Jenny Kullberg bor i Gusum och har två barn på skolor i Valdemarsvik. Barnen blir kvar hemma på obestämd tid.

Två av Jenny Kullbergs barn blir hemma från skolan på obestämd tid.

Två av Jenny Kullbergs barn blir hemma från skolan på obestämd tid.

Foto: Thomas Möller

Valdemarsviks kommun2019-09-19 18:30

Jenny Kullbergs 13-åriga dotter tog illa vid sig av hoten som kom till kommunens och polisens kännedom på onsdagseftermiddagen.

– Redan i går (onsdag) kom dottern hem och visade vad hon hade fått på Snapchat. Någon hade skrivit att barn skulle skjutas med automatvapen. Hon är 13 år, bröt ihop och låg sömnlös i natt. För åttaåringen har jag inte berättat allt utan bara sagt att en person vill göra någonting dumt. Vi känner oss otrygga, säger hon.

Enligt Jenny Kullberg hjälper det inte dottern att förklara att kommunen har kallat in extra personal till skolan på fredagen.

– Som förälder vet jag ju inte heller så mycket vad som hänt mer än ett samtal från grabbens skola och ett SMS där dottern läser att det har framförts hot på handskrivna brev. Meddelandet uppgav vidare att verksamheten skulle stängas på torsdagen. Men jag ville faktiskt veta mer om vad som har hänt. Speciellt när det handlar om våra barn.

– Kommunen borde prata klarspråk och förklara vad hotet handlar om. Det ger föräldrar en chans att själva ta ställning till hur man vill agera. Tills vidare är det nog inget annat att göra än att hålla stängt. Å andra sidan går det inte att garantera någonting innan man vet vem som skrivit breven. Förhoppningsvis går de att spåra. Ryktena och ovissheten är värst. Det är spekulationer överallt. Barnen i sin tur trissar upp varandra och drar igång egna snackisar. Jag försöker trösta mina barn genom att säga att om man verkligen planerade att göra allvar av hotet hade man inte varnat innan, utvecklar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!