Med två stora evenmang samma kväll uppstår frågan hur klarar man det rent praktiskt?

– Det behövs mycket folk och utan ideellt arbete skulle det inte gå, säger Kenneth Quick. Många vill själva vara knutgubbe,men allt har löst sig till det bästa.

– Det är tredje året det blir så här och det går inte att undvika. Knutgubbebansen kommer lördagen efter Tjugondedag Knut och den kan vi inte ändra. Operan Pärlfiskarna direktsänds från Metropolitan och går inte heller att flytta.

Men lite tidsdifferens finns det. Operan börjar klockan 19 och slutar ungefär samtidigt som knutdansen till musik av Karlsson X 2 som bäst börjat komma igång.

Gusums folkets hus har blivit känt som ett kulturcentrum långt utanför kommungränserna just för mångsidigheten. Här finns också Folkan bio med ständiga besöksrekord. Men så är det också många nya filmer och premiärer. Förra året var antalet biobesök 5226.

– Det är ju roligt att folk kommer när det är något, säger Kenneth Quick. Det är vi och Konga i Värmland som har flest biobesökare utanför storstäderna.

Snart kommer här också konst på bio. Något som började för två år sedan med film från olika museer. Som mest med 75 besökare. Först ut i vår är Vincent van Gogh den 20 januari. Ett en och en halv timme långt inslag, filmat på Amsterdams van Gogh museum.