– Det känns förstås oerhört hedrande. Jag är stolt över att få vara en del i klubbens utveckling. Det är många som bidrar till det, säger vinnaren.

Motiveringen:

”Har ett genuint hjärta - för RIF som idrottsförening och för jämlikhet och gemenskap i föreningen. Har varit engagerad i RIF i många år och på flera sätt – som fotbollsspelare, ledare, tagit hand om Ringvallen, varit ”oldboyscupgeneral” med mera. Har hela tiden haft en stark tro på herrlaget och har jobbat hårt för att vi ska återfå en seriös och stabil seniorverksamhet”.

Tomas Comét förklarar att han ser fram mot kommande säsong i division fem. Föreningen har tre seniorlag, herr A och B, ett damlag och flera ungdomslag.

– När vi åkte ur division fem hösten 2014 utan en enda Ringarumskille i laget bestämde vi oss för att göra en nystart även där. De två första åren var överlevnadsår och intresset ökade runt herrlaget när publiken kände igen spelarna på planen. Tredje året lyfte vi upp ett antal juniorer och kontrakterade en tränare utifrån som fick uppdraget att utveckla och utbilda utan några krav på resultat.

Han fortsätter:

– Inför fjolårssäsongen lyckades vi locka hem ytterligare ett gäng RIF-spelare som varit på utflykt i andra klubbar och med förstärkningarna lyckades vi som tvåa ta steget tillbaka i femman där vi hör hemma. Idag är vi en division fem-förening med 90 procent Ringarumskillar i laget.

– Vi har många unga killar blandat med en hel del rutin så vi har alla möjligheter att klara oss bra. Det kommer att bli tuffare, men vi är förberedda.

Fotnot: Tomas Comét har numera lämnat över senioransvaret till John Melander.