– Det blir bäst så. Vi har det bra som det är och nöjer oss med plus fem procent om året, säger ägaren Torbjörn Dahlholm.

Flexmac lever på kvalitet och leveranssäkerhet, en modern maskinpark och snabba omställningar i produktionen. Visionen när Torbjörn Dahlholm köpte legoföretaget på Mossebovägen 2012 var att expandera och ta marknaden med storm. Idag är målsättningen mer balanserad.

– Det stora problemet är att få tag i personal. Jag vill påstå att det är ett jättebekymmer. Det är få som vill pendla söderut till Valdemarsvik från till exempel Norrköping och Söderköping. Varför? Det vet jag inte. Tonåringar som flyttar kommer heller sällan tillbaka till orten.

Artikelbild

| Omar Jafar från Syrien, utbildad grävmaskinist, har idag fast anställning hos Flexmac Industri.

Torbjörn Dahlholm förklarar att om bolaget skulle öka omsättningen till 40 miljoner kronor så kräver det ett 20-tal nya medarbetare i produktionen.

– Arbetstider som ger lediga dagar verkar betyda mer än högre lön. Vi har ett kvällsskift som omfattar lediga fredagar men det berör bara tre anställda. Å andra sidan för nyanställningar i produktionen med sig att kontoret också behöver utökas. Verkstaden måste ju ha jobb.

Han har tidigare arbetat som produktionschef för ett större företag i Norrköping som på den tiden gick från åtta anställda till 400 (!).

– Det var en spännande resa, en rolig tid men allt har ett slut. Företaget blev senare uppköpt och styckat. De ville åt vissa produkter.

Artikelbild

| Oskar Dahlholm och Torbjörn Dahlholm tror på Flexmacs framtid.

Han och produktionsteknikern Oskar Dahlholm råder Valdemarsviks kommun att återigen försöka komma igång med gymnasieutbildningar och lärlingsprogram. Dels för att i möjligaste mån försöka hålla kvar ungdomarna på orten. Dels för att hjälpa näringslivet på hemmaplan med värdefull arbetskraft.

En styrka i sammanhanget är att bolaget enligt Oskar Dahlholm har goda erfarenheter av lokalt integrationsarbete.

Artikelbild

| Flexmac Industri har bra beläggning i produktionen men har svårt att hitta arbetskraft.

– Vi anställde två nyanlända från Syrien i somras – en CNC-operatör och en montör – och utvecklingen för deras del är positiv. Båda har snabbt kommit in i våra rutiner, har hög arbetskapacitet, trivs med arbetsuppgifterna och delar gemenskapen med arbetskamraterna.

Oskar Dahlholm ser också till att vägleda andra nyanlända i samma situation att komma ut på arbetsmarknaden och bli självförsörjande.

– Det handlar om hjälpa deras kompisar att få kontakt med andra företag. Vi kan förstås inte anställa alla, men däremot försöker vi sprida ut dem åt olika håll. Tacksamheten är jättestor, det här är kanske första gången i Sverige de får chansen att prata med en arbetsgivare.