Valdemarsviksbon efterträder Håkan Amnäs som i fortsättningen blir ansvarig för Nordic Brass Gusums affärsutveckling och nya projekt.

– Det blir spännande att ta över rollen som verkställande direktör efter Håkan, företaget har en stark position på den nordiska marknaden med mässingsprodukter av hög kvalité och är dessutom en viktig del i det lokala kretsloppet för metaller, säger Anders Barreng i en kommentar.

Han kommer närmast från Stockholmsbaserade Steelwrist, tillverkare av grävmaskinstillbehör, där han har varit försäljningschef. Bolagsledningen skriver i ett pressmeddelande att Anders Barreng har lång erfarenhet av ledande befattningar i anläggningsbranschen och multinationella företag.

– Jag tycker att det ser positivt ut. Det är sug efter våra produkter. Kvalitén är mycket hög och logistiklösningarna uppskattade, men det behövs för konkurrensen utifrån är tuff. Vi måste hålla oss på topp. Metallkretsloppet är roligt. Dels handlar det om återvinning. Dels gör vi business.

Nordic Brass Gusum är ett företag med specialistkompetens och lång erfarenhet av mässing. Vid produktionsanläggningen i Gusum tillverkas cirka 30 000 ton mässing per år i form av stänger, profiler, tackor och mutter. Merparten levereras på den nordiska hemmamarknaden där bolaget är en viktig del i metallkretsloppet. Nordic Brass Gusum har idag cirka 135 anställda och omsätter ungefär en miljard kronor.

– Vi är mycket glada att vi kunnat knyta Anders Barreng till Nordic Brass Gusum, han kommer tillföra värdefull erfarenhet från försäljningsutveckling och ledarskap när Nordic Brass Gusum går in i en ny generationsfas, säger ägarna Percy Axelsson och Håkan Amnäs i ett gemensamt uttalande.