Stora Syltvik

Ända sen i början av sommaren har Susanne och Unni med respektive tillbringat varje kväll och helg med att riva och renovera i stallet på gården Stora Syltvik. Där görs nu plats åt inredningsbutiken med det passande namnet Lilla Stallet.

– De fem boxarna användes senast i maj, det är visst fortfarande hästbajs kvar i rännorna, säger Unni och skrattar.

Artikelbild

| Lantligt. Hästarna har nu fått flytta in i stora stallet. Hagen är precis runt knuten.

Om några månader är det tänkt att lokalen ska ha ett helt annat utseende, men med stallkänslan i behåll, och vara fylld med inredning från bland annat THG, Simply Scandinavia, New port och Miljögården.

– Det ska vara ett blandat sortiment i en inbjudande miljö. Vi kommer eventuellt att ha lite fika också så att det blir som en utflykt att åka hit, säger Unni.

Mikrobidraget från Region Östergötland ska gå till små nystartade företag i glesbygden och står för halva summan av de investeringar som görs, dock max 30 000 kronor.

– Det kommer vi få, eftersom våra kostnader lär gå upp till 60 000 kronor. Det kostar mycket pengar att göra något sånt här, säger Susanne.

– Att få bidraget känns jättekul, det är roligt att de vill satsa på oss i glesbygden, säger Unni.

Planen är att butiken ska vara öppen varje dag mellan 1 maj och sista september. Däremellan kan det bli vid speciella helger.

– Det här blir lite som en hobby, vi är båda väldigt intresserade av inredning, och vi kommer att dela på att vara här, säger Susanne.

Målsättningen är att det blir premiäröppning första advent.