Hon fick tillbaka sin ring – efter tio år

Kicki Reinholdsson har fått tillbaka sin sedan länge borttappade förlovningsring.

Kicki Reinholdsson är glad för att ha fått tillbaka förlovningsringen.

Kicki Reinholdsson är glad för att ha fått tillbaka förlovningsringen.

Foto: Rikard W Larsson

Valdemarsviks kommun2019-09-10 20:00

– Egentligen är det helt otroligt att ringen är tillbaka. Som jag har letat. Och så är det någon som påträffar ringen i ett gammalt hjulspår där jag aldrig varit. Hur ringen har hamnat där är och förblir en gåta, säger Kicki Reinholdsson.

Än mer märklig blir historien när Kicki berättar att hon aldrig varit närmare fyndplatsen än 100 meter, en grusväg i närheten av Mossebo intill E22. Kicki gissar att hon tappade vigsel- och förlovningsringarna för minst tio år sedan. I den slitna och medfarna ringen syns ingraveringen Gunnar och förlovningsdatumet den 20 juni 1975.

Det var släktingar som uppmärksammade inlägget på sociala medier att en ring hade hittats utanför Valdemarsvik.

– Upphittaren hade tidigare men utan resultat försökt att få tag i ägaren till ringen. Han skrev att datumet i ringen var från 1970-talet men krävde rätt svar och det fick han. Jag blev så glad att jag nästan grät när ringen var tillbaka.

Hon fortsätter:

– Det är visserligen bara en ring och gubben har jag ju kvar, men ändå. Som vi har funderat på vart ringarna hade tagit vägen. Tyvärr är vigselringen fortfarande borta. Jag vill ju helst inte tro att någon har stulit ringarna. Ringarna förvarades förr i en liten svart smyckesask i badrumsskåpet. Eventuellt kan ringarna ha försvunnit när jag blev av med en plånbok för många år sedan. Trots att vi letade överallt – både hemma och utomhus – hittade vi dem aldrig.

Makarna planerar att under hösten låta söka med metalldetektor i jakten på vigselringen. Åtgärden kräver dock myndighetstillstånd av länsstyrelsen.

Förlovningsringen från midsommarafton 1975 har kommit tillrätta.
Förlovningsringen från midsommarafton 1975 har kommit tillrätta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!