Carling family, med välkända Gunhild Carling i spetsen, är just nu ute på turné i landet. Den här vändan är Valdemarsvik enda stoppet i Östergötland och det är första gången de gästar kommunen.

– Det var ett annat jazzband som tipsade om att de spelat på biografen i Gusum och att det gått bra. Nu blev det i Valdemarsvik i stället och det kan säkert bli trevligt, säger Max Carling, arrangör, klarinettist och jonglör.

Grunden i showen är kända jazzlåtar som ”All of me” och ”I can’t give you anything but love” men gruppen kryddar också med dans och shownummer av det mer ovanliga slaget. Gunhild Carling, som slog igenom stort i Let’s dance för ett par år sen, kommer bland annat spela blues på säckpipa och dansa charlestone och lindy hop. Men även resten av familjemedlemmarna har flera strängar på sin lyra.

– Förutom att jag spelar klarinett så är jag jonglör och kommer att bjuda på ett fartfyllt gentlemannanummer. Min bror kommer att göra ett balansnummer på ett bort, så det blir några rena cirkusnummer. Folk brukar uppskatta det, säger Max Carling.