Som av en händelse hade SMK turen att få överta en gammal stuga av en förening som valt att lägga ned sin verksamhet i Valdemarsvik.

– Vi var ju på väg att bygga till för att skaffa en handikappanpassad toalett, men så fick vi erbjudande om att överta Scouternas stuga vid Banvallen, säger SMK:s ordförande Stefan Kemle.

Scouternas stuga är nu på plats på Toverum, där den har byggts ihop med befintliga klubbstugan. Inom kort monteras toalett och en ramp anpassad för rullstolsburna.

– Att handikappanpassa är ju en lagkrav numera. Men jag ser det även som en god gest mot de besökare vi har som behöver det här för att ta sig runt hos oss, säger Stefan Kemle.

En av den som kommer att kunna röra sig lite enklare på Toverumsbanan är Staffan Staflund, en gång själv rallyförare, men som numera tar sig runt i rullstol.

– Jag brukar vara här och titta på en del. Så det passar ju bra att klubben satsar på det här, menar han.

Allt arbete för att driva runt verksamheten på Toverum sker genom ideella krafter. Nu närmast arrangerar klubben en kvällstävling kommande tisdag, då förare från när och fjärran tar sig till Valdemarsvik för att tävla i folkrace.

– Förra året hade vi ett publikrekord på 500 personer. Vi hoppas självklart på att slå det i år, säger Stefan Kemle.

Han avslöjar att det däremot inte blir någon upprepning av förra årets satsning på rallytävlingen Viksåttan.

– Nej, vi har fattat beslutet att inte hålla i det i år. Vi insåg att vi helt enkelt inte hade tillräckligt mycket muskler och frivilliga för att dra runt arrangemanget, säger Kemle.