Såga, fila, slipa, borra, limma, montera, skruva och olja. Att tillverka en kniv från grunden omfattar många moment innan kniven är klar.

– Om jag använder dem? Ja, det är klart. Knivarna är gjorda för att brukas. Och håller gör de garanterat, berättar han och skrattar.

Han tar emot hemma i garaget där verkstaden är inrymd med allehanda maskiner, verktyg, råämnen, djurhorn samt ett och annat diplom.

Artikelbild

| Bengt Eriksen tillbringar mycket ledig tid hemma i garaget där de handgjorda knivarna tillverkas.

– Intresset för knivar växer hela tiden. Det var inte så länge sedan som Sverige bara hade två knivsmeder. Idag har vi 50-60 stycken.

För Bengt Eriksen är utvecklingen för hantverket naturlig. Hobbyn brukar börja med inköp av ett knivblad innan arbetet med skaftet inleds. Nästa steg kan vara att tillverka ett eget knivblad och börja smida. Personligen anser han att läderarbetena med slidan tar mest tid i anspråk.

– Jag blöter lädret och skär i det när det är blött och innan jag syr, men ibland blir det "sladdrigt". För mig är det hårda material som gäller.

I begreppet knivmakeri omfattas flera olika yrkeskunskaper. Till exempel snickare, sadelmakare, smed och konstnär. Bengt Eriksen kan lägga till urmakare och finmekaniker på listan. Han berättas vara särskilt skicklig på precision, små detaljer och är en problemlösare av rang.

Artikelbild

| En samling knivar under tillverkning.

– Det fina med hobbyn är alla momenten och att du får jobba med trä, metall och läder. 2011 började jag med fällknivar och de är knepigare att tillverka. En fällkniv blir sällan heller använd som brukskniv. Inte sällan åker "finkniven" in i ett glasskåp och visas som prydnad.

Kniven brukar kallas alla verktygs moder och har långa traditioner som livsnödvändigt hjälpmedel. Flinta användes i till exempel flera tusen år. Först under den äldre järnåldern (500 år före Kristus) började kniven göras av smitt järn. Steget till dagens skapelser är förstås långt. De mest exklusiva knivarna har bland annat knivblad i specialsmitt stål och skaft tillverkade av mammutben, giraffben, aluminium och stabilerad björk, det vill säga trä indränkt i ett färgat plastmaterial.

Artikelbild

| Av djurhorn blir det fina knivskaft.

– Att rita ett knivblad på en plåt och såga ut modellen med hjälp av bandsågen går snabbt. Desto mer tidsödande är det att få passformen exakt. Blir de fel är det bara att göra om. Att jäkta håller inte, det lovar jag, säger Bengt och plockar fram en vacker samling knivar ur skåp och lådor.