Berndt ”Lollo” Karlsson, 68, försvann spårlöst i april 2016. Polisen misstänker att ett brott har begåtts och en man i 35-årsåldern har suttit anhållen och häktad misstänkt för människorov, men har släppts i brist på bevis.

Under lördagen var det femte gången som Missing people arrangerade en sökinsats efter "Lollo". Senast var i vintras, då fem tappra ur allmänheten slöt upp och hjälpte till att söka i flera decimeter djup snö. Den här gången var väderförhållandena idealiska, men ändå kom bara fyra personer från allmänheten.

– Jag tycker det är tragiskt. "Lollo" är ju någonstans. Jag har mött många människor som säger att han var jättesnäll, men var är de människorna nu? säger Lotta Klang Bergström, operativ chef på Missing people.

Artikelbild

Området har sökts igenom tidigare men då letade de efter en person som var vid liv. "Nu söker vi efter benbitar och tyg", säger Per Krusell, patrulledare.

Vid andra sökinsatser brukar det normalt sluta upp omkring 30 personer.

– Intresset är kanske lågt för att han varit borta länge och för att han är äldre. Hans mamma gick bort nyligen och hon fick aldrig något svar på vad som hänt, det är oerhört tragiskt.

Bland de sökande som ändå slutit upp fanns Louise Karbrant och Stefan Thollander från Söderköping.

– "Lollo" var en välkänd person där, jag såg honom dagligen. Sen har jag aldrig varit med om en sökinsats tidigare så det är premiär, säger Louise.

Artikelbild

Rishögar kan vara ett ställe där en kropp kan ligga gömd.

Även Stefan kände "Lollo" lite grann.

– Skulle vi hitta något i dag skulle det kännas väldigt lyckosamt, och som att man gjort en bra insats. Leif "GW" Persson har ju sagt att det finns förhoppningar om att det ska redas upp.

Artikelbild

Sökinsatsen ska börja.

Gruppen som leddes ut i terrängen fick i uppgift att leta efter benbitar eller tyg. Området hade sökts av tidigare, men nu låg fokus på att leta i rishögar, rotvältor och fördjupningar i marken.

– Förra gången vi sökte i området letade vi efter en person som var vid liv och då söker man inte gömmor på det sättet, säger Lotta Klang Bergström.

Artikelbild

Louise Karbrant och Stefan Thollander från Söderköping var två av fyra som slöt upp från allmänheten.

Men när sökinsatsen avslutades på lördagskvällen kunde man konstatera att inga fynd gjorts.

– Men vi hittade några områden som vi vill titta närmare på. Det är en väg som ligger ensligt och som ingen ser om man kör in en bil på. Men det är klart, vi famlar efter halmstrån nu.

Artikelbild

Här pågår planeringen inför sökinsatsen.

Blir det fler sökinsatser med tanke på det låga intresset från allmänheten?

– Ja det blir det, kommer det inga så fortsätter vi söka själva. Vi fortsätter tills vi hittar honom.