Det första larmet inkom vid 10.23 och gäller en befarad drunkning i närheten av Grännäs camping. Räddningstjänsten skickad dykare från Norrköping till platsen. Det är oklart om någon person befinner sig i vattnet.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska motocrossen ha kört genom ett räcke.

- Vi har dykare i vattnet nu som söker av om det kan vara någon i vattnet, säger Christian Lind som är inre befäl vid räddningstjänsten.

Artikelbild

| Polisassistenten Jill Nord och Peter Turesson, räddningstjänsten på olycksplatsen.

- Inget är hittat i nuläget.

Staketet som är sönderkört ska ligga nära vattenbrynet.

- Nu söker vi av ordentligt för att säkerställa att ingen person ligger i vattnet. Då har vi gjort vad vi kunnat in det här läget.

Vid 11.30-tiden avbröt räddningstjänsten sökande i området utan att ha hittat någon i vattnet.

Artikelbild

| Crossmotorcykeln bärgades av räddningstjästen.

Vår reporter Louise Åsenheim träffade polisassistenten Jill Nord och Peter Turesson, yttre befäl på räddningstjänsten, vid olycksplatsen.

- Vi har haft dykare här som har sökt av området utan att hitta något. Vi antar att de har kört i i natt och tagit sig upp för egen maskin. Det blir ett pådrag eftersom man måste se om det är någon i vattnet. Vi vet inte vad som har hänt men vi har hittat en motocross lutad mot en sten i vattnet. De har kört igenom staketet, bekräftar Peter Turesson.

Polisen uppger på sin hemsida att man har tagit motocykeln i beslag och att man har upprättat en anmälan om smitning från olycksplats.

Polisen misstänker att motocykeln är stulen och man upprättar också en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel.