I år är blir det måndagen den 10 oktober med som vanligt en lång rad artister och två föreställningar.

Att ha ett varierat och brett program har blivit något av Lars Kasselstrands signum. Han brinner för de här konserterna, lägger ner mycket tid på att få ihop ett program som utgör en blandning av medverkande som spänner över många musikgenrer.

– Mina konserter är inte som andras, det brukar oftast vara en artist, men jag vill ha med så många som möjligt under de här två timmarna, säger Lars Kasselstrand.

– Det finns ju så olika musiksmak så jag vill försöka ge något som passar alla.

I år mönstrar han upp med musikgruppen Lifvéns, Agnes Auer, Richard Carlsohn, Izabella Swartz, Eddi Oliva, Towe och Charlotta Widerberg, Adam och Martin Dimker, Roland Engdahl och Erik Gruvebäck. Konferencier blir Lars-Olov Swartz.

– Lifvens består av sex musiker från Småland, men det är inget dansband och blir en spännande bekantskap, säger Lars Kasselstrand.

– Agnes Auer är operasångerska och Richard Carlsohn har en huvudroll i Östgötateaterns musikal La Cage Aux Folles, jag hoppas få de två att sjunga tillsammans också fast de inte känner varandra.

Men allt började 2011.

– Det var när min hustru gick bort i cancer som jag ville göra något, säger Lars Kasselstrand. Jag hade ingen erfarenhet av konserter men satte igång ändå efter kontakt med kyrkan.

– Jag tycker att oktober är bra, mellan sommarkonserter och julkonserter.

Under åren har stora summor ragits in till Cancerfonden, Barndiabetesfonden, Världens barn med mera. Men i den här sjätte konserten satsar han lokalt.

– Jag vill samla in pengar till en klockstapel vid Nygrenska kapellet, som är 100 år i år, det behövs eftersom kyrklockorna från Valdemarsviks kyrka inte hörs dit.

Han gör allt själv, bokar artister, annonserar.

– Så fort en konsert är över börjar jag planera för nästa.Det tar ju sin tid eftersom jag är lite av en ensamvarg.

– Jag ringer upp artisterna och frågar, ibland blir det nej men de flesta säger ja. Och alla kommer utan ersättning, också de som sköter ljus och ljud.

– Kan också säga att det är mycket tacksamt att göra något i Valdemarsvik, folk kommer.