Ett sådant är samarbetet med Norrköpings Motorklubb i rallyt Majpokalen. Gemensamt klarar man mera.

– Att samarbeta med andra klubbar är en ny inriktning, det är bra att få en öppen dialog med andra klubbar,säger Stefan Kemle, ordförande i Valdemarsviks SMK och själv rallyförare sedan 36 år.

Majpokalen körs 6 maj och SMK Valdemarsvik ansvarar för två sträckor.

Det som drar verklig rekordpublik på hemmaplan, Toverums motorsportområde, är dock folkrace. En verklig folksport som lockar publik i alla åldrar. Den 13 juni är det dags igen med kvällstävling på Toverum.

Det är mycket arbete med att hålla området i ordning men det finns många ideella krafter bland de 315 medlemmarna.

Ett mål är att köra rallyt Viksåttan i höst igen men än vet man inte om det lyckas. Säkerhetskraven för rallytävlingar har ökat starkt senare år och det krävs många kvalificerade funktionärer och sjukvårdspersonal. Viksåttan startade 1969 och har dragit rallyelit till Valdemarsvik. Den kördes först som årlig tävling men från 2001 vartannat år och sedan 2009 nerlagd förutom ett lopp 2014.

Valdemarsviks SMK bildades 1939 som sektion till SMK Östgötaavdelningen, men från 1947 egen avdelning, alltså 70 år i år. Toverum som hemvist har klubben haft sedan 1986.

Klubben har nyligen haft årsmöte och styrelsen består av Stefan Kemle ordförande, Lotta Strand sekreterare, Mattias Bergström, Tomas Bergström, Niklas Sääw, Fredrik Eklund, Britt Jangdin och Ella Bergström.