Ännu har de inte sammanställt årets alla siffror men ändå står det klart att kommunen slagit rekord igen.

– Jag kan säga att återigen har vi haft en väldigt bra sommar med många turister och det är främst husbilsturisterna som ökat, säger Thomas Ekh.

Även båtturisterna har ökat i år igen med cirka tio procent jämfört med förra året. Mer än 1 500 båtnätter räknar turistbyrån i år.

– Vi har märkt att arrangemang som till exempel allsången har lockat många båtturister, säger Thomas Ekh.

Men den största ökningen står husbilsturisterna för. Till och med september månad så har drygt 2 550 husbilar betalt för en natt, vilket kan jämföras med drygt 1 400 förra året. Att kommunen kom på andra plats i tävlingen "Bästa ställplats i Sverige" tror Thomas Ekh har betytt mycket.

– Vi har ett så bra läge. Mitt i centrum med affärer och restauranger. Dessutom ligger vi bra till för dem som ska åka till Öland men vill stanna på vägen en natt. Att vi är en bra ställplats har spridits. Det har vi märkt då vi pratat med dem som kommit hit, fortsätter han.

Det nya servicehuset som var klart till årets säsong har fått bra respons.

– Vi har satsat på att handikappanpassa vårt servicehus vilket uppskattats. Det finns både stor toalett och en stor dusch.

Nytt för i år är att det finns en betalautomat för båtplatser och ställplatser. Det gör att inte alla turister lockas till turistbyrån och därför har de börjat med en ny uppsökande verksamhet.

– Vi har satsat mycket mer på att vara ute och prata med turisterna. Därför har vi aktivt rört oss i hamnen och sökt upp turister för att presentera vad som finns att göra i vår kommun. Det kan vara vad som helst som de är intresserade av, naturstigar, loppmarknader med mera, berättar Thomas Ekh.

Vad kan ni göra för att det ska bli ännu bättre?

– Det vet jag inte än. Men en tanke är att satsa mer på dem med husbilar. Det är inte alla som vill ställa sig i stan utan en del föredrar en plats vid en sjö trots att det inte finns service där.Jag tycker vi ska försöka utöka antalet ställplatser så att de finns även mitt i naturen, säger Thomas Ekh.