Totalt åtta löparklasser avgjordes i onsdags kväll. Efter avslutad målgång bjöds barnen på medalj, festis, äpple och en gymnastikpåse i gröngräset.

– Jag var nästan ensam i täten från start till mål, utbrast Noah Vieweg, vinnare klass P08-09, i målfållan.

Åttaårige Najeeb Khalaf var en annan klassvinnare i NT-knatet. Han sprang i mål på till synes pigga ben ivrigt behejad av speakern Lars Johansson.

Artikelbild

| NT-knatet på Grännäs IP bjöd på många löpardueller.

– Jag blev trött under loppet, men sprang så fort jag kunde i alla fall, berättar Najeeb, som löptränar och spelar fotboll på fritiden.

Tävlingsledaren Lars-Yngve Hallgren, kanslist hos Waldemarsviks IF, kunde räkna in närmare 130 tävlande mellan sex och tolv år, varav ungefär hälften var föranmälda. NT-knatet behåller alltjämnt greppet som ett av de populäraste arrangemangen i kommunen för barn upp till mellanstadieåldern.

– Jag ser NT-knatet som en tillställning för hela familjen. Barnen får tillfälle att rusa av sig under tiden som föräldrar och syskon umgås och träffar andra. Grännäs är ett kalasområde. Särskilt en sådan här underbar försommardag, förklarar han och blickar upp mot den starka kvällssolen.