På onsdagen blev det officiellt. Johanna Nockmar, 25, och Anton Lundström, 27, från Gryt, tar välkända Båt o Motor in i framtiden.

– Vi satsar framåt för att utveckla verksamheten. Det personliga mötet och hög service kommer att vara våra riktmärken, uppger Johanna Nockmar.

Affärsplanen är ingen hemlighet. Den bygger på att fortsätta med tillbehörsbutik, service, förvaring samt försäljning av nya och begagnade fritidsbåtar.

Flera båtägare har varit oroliga sedan konkursen offentliggjordes för drygt en månad sedan. Det är sedan en tid högaktuellt att ta upp båtar för vinterförvaring och många har förstås undrat hur fortsättningen ska bli i Valdemarsvik. Nu kan kundkretsen andas ut. Frågan är löst.

– Vi tar över all verksamhet och ska garantera både gamla och nya kunder ett personligt omhändertagande av deras båtar, säger paret.

Trots sin unga år har Johanna och Anton betydande erfarenhet av den marina branschen och är utbildade servicetekniker för bland annat motortillverkaren Mercury. Båda har tidigare jobbat på Båt o Motor och hade fram till övertagandet anställningar på Gryts Varv respektive Båtrenoveringar i Loftahammar AB.

– Vi är extra glada just nu eftersom vi fick besked häromdagen att bolaget A100 har blivit Mercuryauktoriserad och godkänd återförsäljare av Höga Rodds båtar samt Båt & Trailer. Det stärker vår position ytterligare på marknaden. Bra märken är en klar konkurrenfördel i branschen, säger Anton.

Uppdragslistorna de närmaste veckorna följer ett regelbundet mönster; tvätt, olika servicearbeten innan flytetygen ställs undan under vinterhalvåret.

– Efter båtmässan i mars brukar försäljningen komma igång på allvar innan sjösättningen inför nästa säsong tar vid igen, utvecklar han.