– Vi är stolta över resultatet där all verksamhet har skett på ideell basis, utbrister initiativtagarna Simeon Gudjonsson och Magnus Loftén.

Bokverket belyser det bästa som Valdemarsviks kommun erbjuder i naturväg skildrat med kommuninvånarnas ögon, pennor och kameralinser.

Magnus Loftén:

Artikelbild

| Redaktörerna Magnus Loftén och Simeon Gudjonsson har all anledning att vara nöjda.

– Vi insåg snart att styrkan i bokprojektet var variationen, både bland författarna och i utbudet av smultronställen som boken lyfter fram. Det här är jättekul. Det är faktiskt tveksamt om Valdemarsviksborna själva är medvetna om hur vackert det är i närområdet. Vilka värden vi har!

I skriften visar bland annat ornitologen stolt upp den lokala fågelsjön, skogsvandraren tar läsaren med till mystiska och dunkla John Bauer-skogar medan båtägaren hissar segel för en utflykt i den magiska och natursköna Licknevarpsfjärden utanför Kvädö i skärgården.

Simeon Gudjonsson:

– Kommunen beskrivs av unga och gamla, kvinnor och män. Tillsammans samlas det mellan bokpärmarna några av Valdemarsviks många pärlor och rikedomar, presenterade av författarna själva. Den här boken vill vi verkligen vara med och sprida. Inte minst för Valdemarsviksborna själva och i marknadsföringen av Valdemarsviks kommun. I mina ögon är det här någonting som attraherar.

Artikelbild

| Hagen öster om sjön Strolången rymmer varje vår ett hav av vitsippor.

Fotnot: Finansieringen av boken har skett med ekonomiskt stöd av Jordbruksverket, Valdemarsviks Sparbank och Kustlandet.