Så ser hösten ut för 98-åringen

Naturfotograf, författare och lokalhistoriker föreläser i Gryt i höst.

Ingemar Lind och fjällräven. Filmen visas i Gryt den 17 oktober.

Ingemar Lind och fjällräven. Filmen visas i Gryt den 17 oktober.

Foto: Jon Östeng Hov

Gryt2019-09-14 14:30

Heidi Eklund, ordförande i Gryts föreläsningsförening, förklarar programbredden när man går in på det 98:e verksamhetsåret.

– Det ska alltid vara något historiskt, om natur och underhållande. Jag tycker att vi lyckas bra med det. Likaså att det ska vara lika många kvinnor som män som föreläser. Nu siktar vi mot 100 år och det ska förstås firas lite extra.

Först ut i höstserien blir Ann-Charlotte Laudon-Tegerhult och rubriken Pigor, drängar och hembiträden den 24 september. Här lyfts inte bara arbetsförhållanden och status fram. Publiken ges inblickar i dåtidens försörjning, utbildning och praktik. Hon är medlem i Linde Bergslags Släktforskarförening och redaktör för Flydda Dagar. Ann-Charlotte beskrivs som en erfaren kursledare med brett historiskt kunnande med lokalhistoria och etnologi som specialintresse.

Den 8 oktober ägnas kvällen åt Allan Edwalls alster. Trubaduren Hasse Lind sjunger och spelar ur Edwalls musikskatt.

Naturfotografen Ingemar Lind visar filmen Min vän fjällräven och berättar historien om en udda vänskap den 17 oktober. Han är en välkänd röst från "Mitt i naturen", som han var med och startade tillsammans med Gunnar Arvidsson 1980. Ingemar Lind har producerat ett stort antal dokumentärer och är känd för många naturintresserade besökare i västra Härjedalen genom sina populära föredrag och filmvisningar.

Hösten avslutas med Marianne Wik som den 5 november pratar om ord som försvinner. Räkna med en underhållande kväll där man tillsammans efterlyser och pratar om ord som till exempel galosch och kaffepanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!