Skyddsbil påkörd – utreds som trafikolycka

Ny incident vid vägarbetsområde. Skåpbil kolliderade med bildörr.

Polis ryckte ut till trafikolyckan i Hälla-korset på torsdagsmorgonen.

Polis ryckte ut till trafikolyckan i Hälla-korset på torsdagsmorgonen.

Foto: Maja Suslin//TT/arkiv

Valdemarsviks kommun2019-10-03 17:30

En bilist kolliderade vid 06.45-tiden på torsdagen med en bildörr tillhörande ett så kallat TMA-fordon som stod uppställd i Hällakorset på E22. Inga personskador har rapporterats. 

Polisen kom till olycksplatsen och förhörde parterna. Händelsen kom att anmälas som en trafikolycka. Det framgår inte i rapporten vem som vållat olyckan och i nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi har två olika historier att gå på. Trafikutredarna kommer nu att titta på händelsen i ett försök att kunna styrka brott. Skåpbilsföraren säger att han körde när någon stoppsymbol inte visades, men motparten har en annan uppfattning, kommenterar Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Vi kunde häromdagen berätta om flaggvakten Sara Edoff Nielsens och hennes kollegors tuffa vardag under de pågående asfalts- och beläggningsarbetena mellan Söderköping och Valdemarsvik. Hon uppmanar på nytt bilister att visa hänsyn och sänka farten.

– Vi utför ett arbete, vi står inte på vägen för att jävlas. Kunskapen och förståelsen för vårt uppdrag är liten. Bilisterna verkar tro att köerna är vårt fel! säger Sara Edoff Nielsens 

Truck Mounted Attenuator (TMA), även kallat TMA-bil, är ett påkörningsskydd som först och främst används vid kortare fasta vägarbeten. Skyddet består av ett deformationsblock med tillhörande ljustavla som monteras baktill på ett arbetsfordon eller en lastbil. Syftet är att ge skydd åt både vägarbetare och förbipasserande trafikanter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!