- Enligt min bedömning är det en varg som har gjort det här, säger länsstyrelsens besiktningsman Lasse Larsson som på onsdag morgon var ute i hagen vid Mörje Östergård och undersökte de rivna fåren.

Han besiktigade även djuren efter den förra attacken i Hestad och ser många likheter.

- Det är ett liknande tillvägagångssätt förutom att den här gången har vargen inte ätit något av djuren. Det är lite förbryllande men förmodligen har den blivit skrämd av något, säger Lasse Larsson.

Artikelbild

| Vargarna på Kolmårdens djurpark äter ett par kilo kött i veckan, de vilda vargarna som rör sig mer äter något mer än så.

Vet var den ska hugga
Han tittar noga på fårens halsar och hittar hål från tänderna. Att det är fem centimeter mellan hålen tyder på att det är ett hunddjur som har huggit och han kan också se att betten varit kraftiga.

-  Vargen är duktig på precision, den vet precis var den ska hugga för att döda, säger Lasse Larsson.

 

Viktigt att rapportera

Om det rör sig om en stationär varg, alltså en som har bosatt sig i trakten, är för tidigt att säga, anser Lasse Larsson.

- Det kan vara det. Vi spårade i vintras men det krävs en vinter till för att avgöra. Det är viktigt att alla som rör sig i markerna i vinter rapporterar till länsstyrelsen om de ser spår.

 

Läs mer i torsdagens Norrköpings Tidningar