Åklagaren menar att den misstänkte mannen har gjort sig skyldig till stöld då denne, tillsammans med någon eller några, ska ha tagit sig in i en bostad i Norrköping. Där menar åklagaren att mannen har stulit bland annat ammunition, smycken, en pistol och flera tusen i kontanter. Detta ska ha skett i november 2017. Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt då stölden skedde i någons bostad.

Den misstänkte mannen ska även, enligt åklagaren, ha gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott då denne i början av året ska, i Västervik, ha innehaft närmare fem gram narkotika i form av cannabis.

Den misstänkte mannen ska även ha haft fyra pistoler i sin ägo, trots att han inte hade tillstånd till det. Det rör sig bland annat om en halvautomatisk pistol och en startpistol. Mannen ska även ha haft runt 2 300 patroner av olika kaliber och typer. Åklagaren menar att mannen gjort sig skyldig till grovt vapenbrott, bland annat eftersom det handlar om en större mängd vapen och eftersom startpistolerna saknar ett legalt användningsområde.

Den misstänkte mannen anhölls i januari tidigare i år och har suttit häktad i flera månader. Han erkänner sig skyldig till ringa narkotikabrott och grovt vapenbrott, men förnekar anklagelsen om grov stöld.

Som bevismaterial har åklagaren bland annat tagit med fotografier, utlåtanden om dna-spår och kontoutdrag.