Den femte mannen som misstänks är en 55-årig stockholmare med eget företag inom fastighetsbranschen. Han är nu misstänkt för grov bestickning.

Förutom den nu misstänkte och den huvudmisstänkte tjänstemannen, som arbetat inom Kriminalvården, är ytterligare tre företagare inblandade i den här härvan. En härva som enligt överåklagare Gunnar Stetler kommer att ta ytterligare flera månader att reda ut.

De övriga inblandade i den här jättehärvan är en Valdemarsviksbo, som har sitt företag i Norrköping och en enskild firma i Valdemarsvik. Han är misstänkt för anstiftan alternativt medhjälp till grov vårdslöshet mot huvudman och bestickning. Den fjärde misstänkte mannen som tidigare arbetat för en arkitektbyrå i Lund är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman under 2008 och grov bestickning under 2010 av en tjänsteman på Kriminalvårdsverket.

Slutligen är en man från Nynäshamn, med ett Stockholmsföretag inom projektledning för bygg- och fastighetsrelaterad verksamhet, misstänkt för grov bestickning under tiden 2006-2008.