- Vi har gott hopp om att identifiera ett vittne, säger kriminalinspektör Nils Ahlberg.
Polisen får fortfarande in tips till utredningen om mordet på 56-åriga Anna-Lisa Svensson och 8-årige Mohamad Ammouri som miste livet i oktober förra året. Men trots att belöningssumman höjts har detta inte inverkat på mängden tips som kommer in.

<span class="mr">Tipsen strömmar in
</span>- Nej, det verkar inte ha påverkat. Tipsen fortsätter att komma in som tidigare, säger Nils Ahlberg.
En av de senaste nyheterna i utredningen är att en av de fyra personer som bedöms vara särskilt intressanta vittnen kan identifieras inom de närmaste veckorna. Personerna som polisen vill komma i kontakt med har setts vid mordplatsen den 19 oktober i samband med dådet och samtliga ska vara 20-30 år gamla. Trots att polisen vädjat allmänhet som var i närheten av Åsgatan den ödesdigra oktobermorgonen har dessa fyra inte gett sig till känna. Nu kan alltså identifiering av en av dem vara nära förestående.

<span class="mr">Rasistiska brev
</span>Mohamads pappa, Hassan Ammouri, har sedan mordet fått ta emot rasistiska brev som skickats i tjänstekuvert från UD. Senaste polisanmälningen i detta gjordes den 12 juli och innan dess kom liknande brev i april.
- Det görs en teknisk utredning just nu, men vi ser ingen anknytning mellan breven och själva mordutredningen, sger kriminalinspektör Nils Ahlberg som beskriver det hela som tragiskt.
- Breven verkar ha skickats bara för att skrämma och sarga de som redan far illa.
UD har inte gjort någon egen utredning om hur rasistiska brev kunnat skickats i deras egna tjänstebrev.
- Vi agerar inte på uppgifter från pressen, säger Åsa Arvidsson på UD:s presstjänst.